logo

NETVÆRKSSKOLEN

Visionen er at skabe Lisbjergs nye bæredygtige portal – som et ikonisk samlingspunkt ved indgangen til bydelen. Eco-Tower er et aktivt udsigtspunkt, der lyser op i natten og skaber en uformel ramme om sociale aktiviteter. Fyrtårnet på 10 meter lyser op i landskabet med et trampolin-plateau, hvorfra man kan nyde landskabet og udkig over hele Aarhus, og som samtidigt skabe overdækning for samlingspunktet i underetagen.

Foreninger, borgere m.fl. får mulighed for at få deres eget aflåste skabe, der er indbygget i et legende cirkulært møbel. Her er der plads til fx termokander, krolfudstyr, petanque, fodboldtrøjer eller andet grej.

Fra underetagen bevæger en ophængt rampe sig mod udsigtsplateauet, hvor der er indarbejdet poetiske fortællinger om byen, landskabet og bæredygtighed i Lisbjerg-området. Solceller på taget omdanner solens energi til et levende lys-spil og opvarmning af bænke. På taget er placeret en stor himmeltrampolin, en udsigtskikkert og forskellige interaktive audio-fortællinger fra området.

Området omkring Eco-Tower er beplantet med træer, buske og en blomstrende vild eng. Hen over året omdannes portalen til hele byens samlingspunkt med markedsdage, fælles spilledage, små koncerter mv.

Både underetagen i Eco-Tower og udeområdet kan indtages på forskellige vis af forskellige borgergrupper og møbleres med en række aktivitets hotspots. Nogle af disse hotspots skaber rum, der egner sig for læring, formidling og eksperimenter, og kan benyttes af borgere i alle aldre. Elementerne er skabt, så der fx kan laves et mindre naturlaboratorium med formidlingsstationer til undervisning og som samtidig kan bruges til aktive bevægelseslege, pensionistparkour eller anden bevægelse.

Elementerne har ligeledes en multifunktionel karakter og kan bruges som opholdsmøbler, til opbevaring, udendørs foredrag, udkigspunkter, møder, beboerarrangementer mv. Hvis der fx skal arrangeres biografaften i det fri, vil elementerne kunne opbevare det tekniske udstyr, lærred, samt tæpper og små caféborde til at sætte op.

Project Details

Client: Netværksskolen

Date: 2019

Fondraiser: Primus Motor