logo

VIBORG SEJLCENTER

Sejlcenter Viborg ligger som et stilfærdigt træhus mellem den fredede mose-eng og søerne. Huset trækker naturen helt ind i bygningen og skaber en tæt forbindelse med omgivelserne. Hele pointen har været at indarbejde landskabet – og sætte fokus på selve oplevelsen af vandet, lyset, naturen og det gode sammenhold. 

Huset rummer klublokale, opbevaring til bådene, badefaciliteter, udsigtsplateau og mødefaciliteter. Huset er opbygget så det kan tilpasses en række forskellige klubber, arrangementer og aktiviteter hele året rundt.

Igennem hele huset er der arbejdet med de detaljer der binder inde og ude sammen… f.eks. er tagkonstruktionen tegnet, så den netop kan bruges til at tørre sejlene – og ovenlysvinduerne skaber her et unikt spil mellem sejl og opholdspladser. De enorme porte ihv. glas og træ er placeret, så de helt kan åbne bygningen op mod naturen. Den store glasdør kan trækkes til side og skaber hermed et naturligt inde-ude-rum – med udsigt til både sø og de fredede engarealer.

 

Project Details

Client: FDF Viborg / Viborg Kommune

Date: 03/06/2016

Lavet i samarbejde med Sloth-Møller Rådgivende Ingeniører og Loop Architecs
Foto: Carsten Ingemann