OMRÅDEFORNYELSE ØSTER BJERREGRAV

Motivationen for dette projekt er at komme med et ambitiøst bud på hvordan man med tre enkle nålestiksindgreb kan styrke fællesskabet og den sociale udveksling – på tværs af alder og aktiviteter – i en lille by, som Øster Bjerregrav.

I første fase har der været fokus på de mindre børn og fornyelse, sammenhæng og synergi mellem de mange udeområderne, der knytter sig til skole, SFO, Hallen og Aktivitetsparken. Det er visionen at skabe et miljø til leg og læring, ophold, samt spontane møder på tværs af generationer. Vi ønsker at skabe et aktivt området, der er til gavn for hele byen.

Vi ønsker med projektet at skabe tre nye koblinger i byen, og være foregangseksempel på hvordan mindre byer kan udvikle et særligt egnsfælleskab. Et fællesskab, der inddrager tre brugergrupper, der ofte får meget lidt opmærksomhed i byens offentlige rum. Vi ønsker at skabe et reelt ungespot, der kan blive en fast hænge-ud base med en oplevelse af ”selv at kunne bestemme” og samtidigt skabe en subtil kobling til de øvrige aktører i nærområdet (skolen, idrætskluben, de lokale foreninger og byparken). Samtidigt vil vi invitere de ældre borgere til aktivt fællesskab  – og give dem et særligt byrum, hvor erfaringer, røverhistorier, strikketeknik og knallert-teknik, kan give de ældste i byen mulighed for at dele livserfaring i trygge omgivelser.

Fakta

Lokation:

Øster Bjerregrav

Bygherre:

Randers Kommune

Status:

Færdigt 2020

Fotograf:

Gustin Landskab

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.