BILLUND SYD

Børnenes Kvarter ved Billund Skolen er et legende samlingspunkt for byens børn og voksne.
Her er etableret lege-øer i skovbrynet, som byder på forskellige aktiviteter. Heriblandt klatring og musik ved landsbyen med legehusene, opdagelsesture i pilekratslabyrinten med udsigtstårnet, og nye blikke på skoven ved de lysende kuber, som lyser træerne op.

Visionen for kvarteret er en del af Billund kommunes strategi, Capital of Children – at se hele byen i børnehøjde – derfor er projektet formet til at lade børnene finde deres egne grænser og kickstarte deres fantasi.
Flere elementer står i højere grad som finurlige objekter i landskabet, og har ikke en på forhånd givet opskrift – her skal man sanse, afprøve og bruge fantasien og finde sin yndlingsleg.

Derudover spiller belysningen en vigtig rolle i projektet. Både for at forlænge “åbningstiden” i årets mørke måneder, og skabe en plads der er indbydende året rundt. Men også for at understrege mystikken, fantasien og opfordringen til at gå på opdagelse i ukendt land.
Projektet startede med en større inddragelsesproces for elever på Billund Skolen, hvor deres fantasi og idéer blev omsat til form og visioner for den nye plads. Eleverne fulgte processen og var til slut med til at indvie “deres” plads.

Fakta

Lokation:

Billund

Bygherre:

Billund Kommune

Samarbejdspartnere:

Billund Kommune, OK Nygaard Entreprenør

Status:

Færdigt 2016

Fotograf:

Gustin Landskab

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.