BIODIVERSITET I BILLUND

En ny levende og bæredygtig bydel i Billund C, med bl.a. åbningen af den tidligere rørlagt bæk igennem byen. Som en del af et 20’000m2 stort areal med boliger, butikker, cafeer, bypladser og legende oaser, etableres en ny landskabelig og grøn korridor igennem byen. Med masser af biodiversitet, summende insekter, fisk, oddere og et væld af fugle skabes et grønt byrum for alle. Projektet hænger sammen med byens nye bydel og skaber små hjerterum, solskinspladser, nærhed til vandet og cafepladser på byens bedste placering. Området kobler både de lokale, byens handlende og byens mange turister.

Åbningen af bækken er etableret med unikke stigbroer, legende inventar og en playline der binder hele området sammen.

Visionen er at skabe et nyt, nordisk, bæredygtigt og æstetisk byrum – og skabe en kvalitetsbranding der bindes sammen med lokale ildsjæle, erhvervsdrivende, byens børn og selvfølgelig de mange turister der årligt besøger stedet.

Fakta

Lokation:

Billund

Bygherre:

Billund Kommune

Samarbejdspartnere:

Sweco Rådgivende Ingeniører

Status:

2019

Fotograf:

Gustin Landskab, Carsten Ingemann og Martin Scubert

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.