BYFORNYELSE MED HJERTET

Legende elementer til at skabe socialt samvær og en trafikal omlægning der tilgodeser de bløde trafikanter – det er bypladsen i Nørre Snedes centrum.

Pladsen står for en massiv trafikomlægning – hvor vi har fjernet et eksisterende lyskryds og åbnet op for et shared-space hvor biler, cyklister og gående er ligestillede. Målet er at skabe en oplevelsesbetonet bymidte i slowmotion, der kobler en gennemfartsvej og en hyggelig intim bymidte, og som har sit centrum i vandet – det levende springvand.

Projektet er en del af en større byfornyelsesproces, hvor også byens parker blev opgraderet, søen blev reetableret og et nyt stisystem af vandreruter etableret. Projektet er realiseret og fremstår som et anlæg, der i høj grad åbner op, og bidrager positivt til lokalområdets rekreative struktur.

Vinder af KL’s Brugerinddragelsespris – Vinder af Ikast-Brandes byforskønnelsespris

Nomineret til BYPLANPRISEN

 

Fakta

Lokation:

Nørre Snede

Bygherre:

Ikast-Brande Kommune

Status:

2012

Fotograf:

Gustin Landskab

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.