P-HUS ESBJERG

I Esbjergs centrum er der etableret et nyt parkeringshus, som både tilpasser sig de lokale omgivelser og bidrager med et grønt byrum. Sydøst for parkeringshuset er der en lille grøn oase – med en ny toiletbygning centralt placeret i et roligt gårdrum af forskelligartede træer, enkelte opholdselementer af egesveller og frodige regnvandsbede.

For at markere gadeprofilen er parkeringshuset trukket helt ud til Danmarksgade, med en varierende facadestruktur af cortenstål og tegl. Derudover er der klatreplanter på sydfacaden, som bidrager med frodighed til den grønne oase. Plantesammensætningen i gårdrummet er særligt udvalgt efter at skabe diversitet i både farvesammensætning og

blomstringskarakter. Træerne består af en kombination af enkeltstammede og flerstammede arter med karakteristiske blade og duftende blomster. Regnvandsbedene består af græsser og stauder, der skaber en farverig pallette af blomster, med skiftende blomstringstid.

Fakta

Lokation:

Esbjerg

Bygherre:

Esbjerg Kommune

Samarbejdspartnere:

Jorton, Rambøll og Ravn Arkitektur

Status:

2020

Fotograf:

Gustin Landskab

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.