ØSTER BJERREGRAV BYPARK

I et sammenhængende stræk igennem den åbne skolegård, forbi børnehuset, ned til Bjerregrav Hallen og videre igennem Aktivitetsparken mod ældreboligerne – forbindes institutioner og generationer igennem opholdsmiljøer, leg, og aktiviteter for alle aldre.

Transformationen af den eksisterende skolegård, har til formål at skabe forskellige lege og opholdsrum til børnene i indskoling og SFO. Det grønne bakkelandskab indbyder til ro, balance og ophold, og skolegården er klargjort til boldspil, leg og læring igennem ny grafik på fladen. Ankomstmøbler til skolens udearealer er placeret med direkte forbindelse til cykelparkering, og fungerer som både venteskulpturer og legeelementer for skolens elever, samt hænge-ud sted for byens unge.

Ungespots er blevet omdrejningspunktet for projektets anden del, hvor nye legeelementer og opholdsmuligheder har gjort Byparken spændende og udfordrende for byens ældre børn og unge. Her har en ny opholdstribune gjort det muligt at være tilskuer til skaterbanen. Trætribunen er opbygget i flere niveauer, som skaber små rum til ophold i den grønne ramme og under skulpturelle overdækninger. I skolegården har mellemtrinet fået et større udvalg af balanceelementer, gynger og ophold under træerne.

Med en central placering mellem flere af byens institutioner, er Øster Bjerregravs Bypark med til at samle byen og fællesskaber på tværs af generationer.

Fakta

Lokation:

Øster Bjerregrav

Bygherre:

Randers Kommune

Status:

Udført 2020 - 2022

Fotograf:

Martin Schubert

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.