RY TORV

Torvedage, ophold og byfester; det er nogle af mulighederne Stationspladsen – Rys centrale plads – tilbyder, efter den er blevet omdannet til et levende byrum. Et ‘shared space’ for alle byens borgere.

 

Pladsen fremstår som et grønt attraktivt område med træer og planter, hvor der også er plads til alle trafikanter og fleksibel parkering, for at styrke det daglige liv og sikre et aktivt butiksmiljø. Det danner ramme om et fleksibelt og multianvendeligt levende byrum, der fremmer og samler

 

kultur, by og handelslivet for beboere og turister i alle aldersgrupper. Hertil har pladsens nye torvehal et fleksibelt overdække, der kan favne både nye og gamle aktiviteter, sommerrestaurant og en lille café.

Vinder af Skanderborg Arkitekturpris 2018

 

Fakta

Lokation:

Ry Bytorv

Bygherre:

Skanderborg Kommune

Samarbejdspartnere:

Arkitekt: Jesper Danø

Status:

Udført 2018

Fotograf:

Per Bille og Gustin Landskab

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.