SEJLCENTER VIBORG

Mellem den fredede mose-eng og søerne ligger Sejlcenter Viborg – et træhus som er forbundet med den omkringliggende natur. Med visionen om at inkorporere landskabet med selve bygningen, kan man både nyde oplevelsen af vandet, lyset, naturen og sejlcenterets faciliteter.

Huset rummer klublokale, opbevaring til både, badefaciliteter, udsigtsplateau og mødefaciliteter. Det er bygget til at det kan tilpasses af de forskellige klubber og arrangementer, som er i bygningen året rundt. Igennem hele huset er der detaljer der binder inde og ude sammen. F.eks. er tagkonstruktionen designet til at den tørre skibenes sejl, kombineret med ovenlysvinduer som skaber et unikt spil mellem sejl og opholdspladser.
Derudover kan de enorme porte i hhv. glas og træ åbnes op, som skaber et naturligt inde-ude-rum med udsigt til landskabet.

Lavet i samarbejde med Sloth-Møller Rådgivende Ingeniører og Loop Architecs

Nomineret til Viborg Arkitekturpris

 

 

 

Fakta

Lokation:

Nørresø, Viborg

Bygherre:

FDF Viborg / Viborg Kommune

Status:

2016

Fotograf:

Carsten Ingemann

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.