RINGKØBING K

Vinder af Realdanias “Fremtidens Seniorfællesskab”

Hvordan ser fremtidens seniorer ud? Vi lever længere, er sundere og mere aktive end tidligere. Både for de seniorer der har appetit på mere liv, og for dem der har brug for at mærke livet igen, rummer bofællesskabet som boligform mange potentialer. Naturbydelen, Ringkøbing K, er et oplagt sted til at indfri disse ønsker, og til at udvikle et seniorbofællesskab, som kan skaleres til andre steder i landet.

Med placeringen i Naturbydelen er dette bofællesskabs sammenhængskraft ”Naturen”. Derfor er naturen omdrejningspunkt for det arkitektoniske koncept. Den særegne natur trækkes hele vejen ind i centrum af bebyggelsen og skaber nærhed mellem menneske og natur. Arkitekturen skaber læ, bryder vinden og skaber de gode solskinspladser – mens landskabet inviteres endnu længere ind, så det også bliver aktivt i hverdagen, indtager kantzonerne, urtepotterne og selv parkeringszonen anlægges som et landskabeligt element i naturen.

Det klassiske store rum til fællesskab i seniorbofællesskaber er brudt ned i mindre fællesskaber. Det giver ikke alene plads til, at der i hverdagen udfolder sig forskellige fællesskaber samtidig, men også til at der over tid opstår nye former for fællesskaber. De spredte fællesfunktioner er altså styrende for disponeringen af projektet, hvor alle boliger er tæt integreret i fællesskabets faciliteter. Hverdagsfunktioner som parkering, hoveddøre, postkasser, skraldesortering og vasketøj skaber destinationer, som skaber møder og dermed relationer. Disse nødvendige hverdagsfunktioner er visuelt og fysisk tæt forbundne med stimulerende rum for aktivitet, dette er med til at skabe uformelle møder mellem beboerne.

Arkitekt: Aart Architects

Ingeniør: Tækker Rådgivende Ingeniører

Proces: Gemeinschaft. Entreprenør

Entreprenør: Jens Jensen Murer- og Entreprenør A/S

Fakta

Lokation:

Ringkøbing K - naturbydelen

Bygherre:

Realdania By og Byg

Status:

2020

Fotograf:

Realdanin, Gustin Landskab og Kontraframe

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.