SYDHAVNSPARKEN

Den kreative tagpark står som et levende grønt samlingspunkt for hele byen. Med direkte adgang fra både Sydhavnspladsen og Kulbroen, skabes et sammenhængende landskab af duftende urter, vilde græsser, skæve trækroner og direkte adgang til byens smukkeste havneudsigt. En vild tagpark, med et råt og utæmmet udtryk, tilpasset stedets industrielle karakter.
Visionen er at skabe en bytopologi, som er unik for Sydhavnskvarteret, og som afspejler den særlige karakter, der i løbet af årene har udviklet kvarteret – og som nu er under pres for helt at forsvinde. Tagparken skal udvikles til at blive en ny grøn dynamo i byen, hvor stedets sjæl og historiske arv videreføres, som et levende og kreativt samlingspunkt i byen. Når byen udvikles og pladsen optages af et bygget miljø – så forpligter vi os samtidigt til at give noget tilbage til byen. Vi skaber ikke et parkeringshus, men en tagpark som kraftcenter for kvarterets liv.

Med udgangspunkt i en række små lysende gallerier eller arbejdende værksteder, skabes en økonomisk vækstmodel, hvor det kreative vækstlag inviteres ind til en reduceret husleje, hvis de samtidigt giver noget energi tilbage til byen. Det kan være kunstneren, der bruger p-huset som Danmarks største galleri. Den skæve animator, der åbner dørene for et magisk og kreativt univers, de færreste oplever. Eller det lille specialiserede firma, der kan tiltrække nysgerrige blikke og vise Sydhavnens mangfoldighed frem på helte nye måder. Visionen er at trække byens grønne områder helt ind til byens centrum og skabe et dramatisk samlingspunkt mellem Banebyen, Kampmanns gamle Frederiksbjerg, Sydhavnskvarteret og havnefrontens smukke og dramatiske industrilandskab. Ikke et grønt tag – men en levende tagpark, der bryder vinden,
forstærker områdets biodiversitet, og sætter de kreative ildsjæle i front til at udfordre og berige byen.

Fakta

Lokation:

Sydhavnen Aarhus

Samarbejdspartnere:

EKJ Rådgivende Ingeniører

Status:

Konkurrence 2019

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.