TRANSFORMATION AF GODTHÅBSVEJ

Det skønne og unikke ådalslandskab, udenfor Svenstrup by, bærer et stort stedsspecifikt potentiale for byen, og har stor betydning for landskabets udformning og historiske fortællinger.

Transformationen af Godthåbsvej, har givet Svenstrups centrale handelsstrøg en stedslig identitetsgiver, hvor der igennem poetiske tekster og fortællinger, er skabt et unikt omdrejningspunkt i byen. Fortællinger om byen og det store smeltevandslandskab går igen på opholdselementer og i belægningen, som forbinder byens centrale knudepunkter. I et dynamisk belægningsbånd, byder byens fortællinger velkommen fra den lokale togstation, bevæger sig forbi Godthåbsvejs centrale busstoppesteder og videre ned til Svenstrups handelstorv.

De lysende fortællerskulpturer skaber rammerne for de små urbane opholdsrum langs Godthåbsvej. I sammenspil med den urbaniserede fortolkning af Østerådalens beplantning, står de lysende skulpturer som unikke poetiske forbindelser, mellem den historiske stationsby og store ådalslandskab.

Fakta

Lokation:

Svenstrup

Bygherre:

Aalborg Kommune

Status:

Udført 2022

Fotograf:

Martin Schubert

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.